Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1266
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 22:02
Cytat:
Romeo i Julia.
Czytając tę książkę, miałam wrażenie, że słucham opowieści moich koleżanek. Jak to w ciągu 2 godzin potrafią się zakochać na śmierć i życie
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Zbyszko i Jagienka.
Takie tam wszystko proste, spontaniczne...
_________________ "Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć."
R.Wright Moralne zwierzę
Jakub i Ewa z Samotności w Sieci.
Maria i Ralf Hart z Jedenaście minut.
Cytat:
Ellie i Russell
No, niee... Russell? Jak mi ten Russell działał na nerwy! Jakiś taki był... mało męski według mnie. Facet to ma być facet, a nie szmaciana lalka. A Russell według mnie przedstawiony był jak 'namiastka cioty'.
_________________ - Po co Ci był ten rewolwer? - spytał.
- Abym mógł ufać ludziom.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 172 Skąd: Türkiye
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 17:45
Będę banalna...Romeo i Julia:) Dramat Shakespeare'a o dziwo podobał mi się nawet bardzo (nie gustuję w twórczości tego pisarza, ale wyjątek stanowi regułę jak to mówią...), a do tej pary mam wielki sentyment. Ot tak po prostu Po za tym Heathcliff i Cathy z Wichrowych Wzgórz (autorstwa Emily Jane Brontë). Magiczna powieść, magiczna miłość...Polecam:) A, no i Elizabeth Bennet i Darcy z powieści "Duma i uprzedzenie" też bardzo przypadli mi do gustu.
a ja uwielbiam Landona Cartera i Jamie Sullivan z "Jesiennej miłości" Nicholasa Sparksa (zapewne wiecie o co chodzi, wyreżyserowano ta książkę jako "szkoła uczuć"). Uwielbiam patrzeć jak jedna zwykła dziewczyna kochająca Boga i żyjąca wedle Jego zasad zmienia życie chamskiego chłopaka i jak ten cynik zmienia się dla niej. Ta para jest wyjątkowa, bo to Jamie jest wyjątkowa. Uratowała mu życie:)
Ewa i Jakub z powieści J.L. Wiśniewskiego.
Za co? No za to, ze byli...