Co sądzicie o sadze wiedźmin? Dla mnie się spodobał, przeczytałem pierwszą książkę (jest ich siedem). Dość ciekawa fabuła i w ogóle... Film co prawda był zwalony, jak dla mnie. Ale tak zazwyczaj jest, że film nie umywa się do książki A wy może czytaliście, co możecie o niej powiedzieć?
Lubię. Nie jest może super dziełem, ale wybija sie zdecydowanie ponad przeciętność.
_________________ Kiedy zapada noc
pokrywa ona świat
nieprzeniknioną ciemnością
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 07:04
Giegar napisał/a:
Co sądzicie o trylogii wiedźmin? Dla mnie się spodobał, przeczytałem pierwszą książkę (jest ich siedem).
Jak siedem to chyba nie trylogia co ? Mi się saga BARDZO podobała , Wiedźmin to jeden z moich ulubionych tytułów , a na pewno ulubiony jeśli chodzi o fantastyke.
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Książka świetna, moim zdaniem lepsza, bo bliższa nam - Polakom, od TRYLOGII Tolkiena (wszem i wobec znanej). Dla mnie biblia fantasy, Sapcio wiedział, co robi, jak przerzucił się z opowiadań na powieści.
_________________ "Chaos, chaos in my head
Death is living, life is dead"
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 13:46
Podobały mi się pierwsze części, potem to już czytałam z rozpędu... trochę dziwna książka. A film? Żebrowski - aktor z teatru, ciepły, głęboki głos i tu nagle Wiedźmin - zabójca potworów o zimnej krwi.
_________________ 'I don't know why the [automat-cenzura] I'm here in the first place
My worst day on this earth was my first birthday
Retarded? What did that nurse say? Brain damage?
[automat-cenzura], I was born during the earthquake'
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.